ЗАЗ, Волга і «Копійка» можуть відродитися в новому кузові (Фото)

Багато автолюбителів скептично ставляться до радянського автопрому і вважають більшість моделей копіями або запозиченнями успішних західних моделей, відсталими в технічному плані і з низькою якістю виготовлення.

І багато в чому ці критики мають рацію, але все ж були радянські автомобілі, які заслуговували на повагу. Ми зібрали п’ятірку сучасних концептів, які намальовані за мотивами легендарних автомобілів з СРСР.

1. Лада Каліфорнія

Нива точно ніколи не була плагіатом – це саме вона стала першим серійним автомобілем з постійним повним приводом і родоночальнік класу кросоверів. Машина поєднує відмінну прохідність і прийнятний комфорт на дорогах. Ось тільки застаріла вона за сорок з гаком років. Вже давно ходять чутки про випуск нової моделі Ниви. Можливо саме дизайн Дениса Понятова ляже в основу новинки.

2. Запорожець

ЗАЗ – легенда українського автопрому, а сама впізнанна модель – «Горбатий» ЗАЗ-965 – перший український автомобіль. З огляду на те, що ретро-міні зараз в моді (візьміть ті ж Fiat 500 або Mini), така машина дійсно могла б бути успішною і підняти завод, який зараз простоює.

3. Волга

Ім’я «Волга» не використовується з 2011-го, коли остаточно припинили випускати Volga Siber на базі Chrysler Sebring. Оригінальне ж сімейство припинило своє існування ще в 2008-му. Але багато хто до цих пір мріють про нову «Волгу»: великому, красивому, комфортному і при цьому доступному автомобілі. Є багато подібних проектів, але нам самим вдалим бачиться такий варіант, який зібрав елементи стилю різних покоління (тут читаються і ГАЗ-21 і 24 і 3102). Подейкують, ГАЗ збирається відродити модель, але це буде зовсім інша машина – розвізний фургон.

4. ВАЗ-2101

«Класику» АвтоВАЗ перестав випускати ще в 2012 році, останньою машиною був універсал ВАЗ-2104. Колись існував проект з використанням «класичної» задньопривідної платформи і нового кузова, але в серію він так і не пішов. Зараз же ходять чутки про нову модель з іншим підходом: платформа від Вести і ретро-дизайн в дусі «копійки».

5. ГАЗ-69

Нову версію легендарного позашляховика малими партіями вже збирає тюнінг-ательє Truck Garage. Вони залишили рідний кузов і повністю переробили підвіску і трансмісію. Так, машини отримали АКПП і сучасні мотори об’ємом 3.0-6.0 літра.


Не пропустіть