Skoda випустить новий бюджетний кросовер

Чеській марці належить розробити нову модель для ринків, що розвиваються.

Концерн Volkswagen розділив відповідальність за різні ринки між своїми брендами – Skoda дісталася Індія і Росія. Чеський виробник буде відповідати за курс розвитку Volkswagen на цих ринках, в тому числі, розглядати питання про виведення нових моделей всіх марок групи.

Крім того, на індійському ринку Skoda займеться реалізацією плану India 2.0, в рамках якого будуть розроблені нові моделі з урахуванням місцевої специфіки. На реалізацію «індійського» проекту Volkswagen Group виділить один мільярд євро. Визначено і терміни виконання проекту – 2019 – 2021 рік.

На першому етапі проекту Skoda розробить субкомпактну платформу MQB A0, орієнтовану на індійський ринок (MQB-A0-IN). Завданням другого етапу стане оцінка можливості експорту машин індійської збірки. Skoda і Volkswagen побудують кілька нових моделей на новій платформі – першою стане кросовер, вихід якого намічений на 2020 рік.

Та все це стало результатом змін у глобальній системі управління Volkswagen, які мають на увазі відповідальність одного з великих брендів структури Volkswagen AG в кожному регіоні. Передбачається, що така децентралізація підвищить ефективність роботи концерну.


Не пропустіть