Hyundai визначилася, коли хоче купити Fiat Chrysler

Одна з найбільших за останній час угод на автомобільному ринку може відбутися вже в наступному році

Те, що Hyundai Motor Group придивляється до активів концерну Fiat Chrysler Automotives, відомо вже давно. Втім, офіційно корейці будь-яких заяв поки не робили, заперечував можливість такої угоди раніше і нинішній глава FCA Серджіо Маркіонне.

Тепер, якщо вірити повідомленням Asia Times, ситуація може змінитися з середини наступного року – після того, як керівник італо-американського концерну покине свій пост в травні. Так, за відомостями видання, саме після цієї події, Hyundai має намір вийти з офіційною пропозицією про угоду до FCA.

Поки ж корейці мають намір тягнути з будь-якими офіційними оголошеннями, так як розраховують на подальше зниження вартості Fiat Chrysler Automotives, відзначає видання.

Передбачається, що головним ініціатором виступить керівник компанії Elliott Management Пол Сінгер, який раніше вклав в Hyundai Motor Group близько 1 мільярда доларів.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про бажання компанії Great Wall придбати марку Jeep. Зокрема, неофіційно говорилося про те, що Hyundai-Kia, маючи високу фінансову ліквідність, можуть дозволити собі придбати активи Fiat Chrysler Automobiles (FCA), або організувати альянс за принципом Renault-Nissan (куди також входить і Mitsubishi).


Не пропустіть