Новий закон щодо розмитнення авто пропонує більш привабливі ставки

Група народних депутатів зареєструвала в Раді законопроект № 8487-1, який покликаний врегулювати питання з нерозмитненими автомобілями і служить альтернативою гучного закону Южаніної. Якщо його приймуть, б / у авто в Україні дійсно стануть доступнішими.

Відповідно до даного законопроекту, розмитнення повинно знизитися до 10 разів у порівнянні з нинішнім ставками. Наприклад, якщо зараз за автомобіль старше 5 років з 1,5-літровим бензиновим мотором в казну потрібно заплатити 2645,1 євро, то за новим законом – всього 225 євро.


Дані: видання UBR

Правда, стосується це не всіх машин – за ввезення авто з Росії або з непідконтрольної Україною частини Донбасу передбачається солідний акциз. Так, 1,5-літрова машина старше 2013 роки обійдеться власнику додатково в 2641 євро.

Є в законопроекті й згадка про нові авто – депутати хочуть майже вдвічі знизити і ставку на їх ввезення. Наприклад, для малолітражних моделей ставку за кожен кубічний сантиметр є намір урізати з 0,102 до 0,063 євро. А ось власникам електромобілів обіцяють скасування будь-яких платежів аж до кінця 2020 року.

Також парламентарії пропонують звільнити покупців ТЗ від сплати збору до Пенсійного фонду при першій реєстрації автомобіля, а також амністувати власників нерозмитнених авто.

Зокрема, власникам машин Євро-3 хочуть надати 1 рік на оформлення всіх необхідних документів з моменту вступу в силу закону. У власників авто Євро-4 час буде до 31 грудня 2020 року.

Правда, для цього потрібно буде надати документи на право власності, що створить “євробляхерам” певні складнощі, оскільки велика частина їх авто везена в режимі транзиту або тимчасового ввезення.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть