Названі способи підвищення потужності будь-якої машини без витрат

Експерти розповіли, як своїми силами і без додаткових витрат можна підвищити потужність свого автомобіля. Вони назвали прості і дієві способи, які стануть в нагоді кожному водієві.

Спочатку, щоб забезпечувалася нормальна робота двигуна, повітря, що надходить повинне бути чистим, сухим і холодним. За перші дві характеристики відповідає повітряний фільтр. Тому, хто хоче збільшити потужність, потрібно поставити пристрій зі збільшеною пропускною спроможністю.

Друга порада стосується повітрозабірника. На багатьох автомобілях старого типу повітря забирається з-під капота, ця опція корисна взимку, а влітку вона призводить до падіння потужності і перегріву. До входу повітряного фільтра потрібно просто прикріпити гофровану трубу.

З метою турботи про екологію, виробники часом «душать» движки. Зокрема, у вихлопній системі сучасних агрегатів присутній каталітичний нейтралізатор – фільтр, за допомогою якого проходить потік відпрацьованих газів. При цьому він гальмується, а потужність падає. Щоб вирішити цю проблему, потрібно з корпусу каталізатора дістати стільники фільтруючого матеріалу.

Ще одним способом зменшення шкідливих викидів транспортного засобу є налагоджена система рециркуляції відпрацьованих газів. Принцип роботи полягає в наступному: в клапан надходить частина вихлопних газів, а це позначається на наповненні в циліндрах і призводить до падіння потужності. Без установки системи виробник не досягає екологічних норм. Простим способом вирішити проблему є заглушення клапана.


Не пропустіть