Масові штрафи очікують водіїв «євроблях»

Поліцейські зможуть штрафувати водіїв на авто іноземної реєстрації та забирати машини на штрафмайданчик.

«Раніше без доступу до бази даних Державної фіскальної служби поліція не могла визначити, скільки днів перебуває авто в Україні. А зупиняти безпідставно і пропонувати показати митні документи вона права не має. Тепер правоохоронці отримують із бази «Інспектор-2006» дані про всі авто, які знаходяться в країні і не зареєстровані в зазначені терміни», – розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Система «Рубіж» зчитуватиме номер транспорту, що проїжджає, і повідомлятиме про його перебування в базі незареєстрованих машин.

«У поліції є законні підстави зупинити таке авто і, не вимагаючи митні документи, штрафувати. Це буде правомірно у випадку, якщо авто на тимчасове ввезення не зареєстроване протягом 90 днів, а перебуває в режимі транзиту протягом 10 діб», – сказав Олег Назаренко.

Українськими дорогами їздять три мільйони автомобілів з іноземною реєстрацією. При цьому офіційна статистика повідомляє лише про один мільйон автомашин. Голова громадської організації «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич вважає, що фіскальна служба навмисно занижує реальну кількість нерозмитнених авто.

Джерело panorama.cn.ua

Не пропустіть