Випускати електрокари MINI буде концерн Great Wall

Інформація про співробітництво двох автогігантів, яка раніше поширювалася на рівні чуток, офіційно підтверджена. Група BMW і концерн Great Wall Motor (GWM) підписали угоду про створення в Китаї спільного підприємства Spotlight Automotive Limited, в якому партнери отримають рівні частки. Фірма розташується в провінції Цзянсу. Вона займеться розробкою і виробництвом електромобілів MINI для китайського ринку, а також батарейних моделей GWM. Планів з експорту продукції немає.

Документ підписали засновник GWM Вей Цзяньцзюнь і член правління BMW Клаус Фреліх. Бос баварської марки Харальд Крюгер заявив, що угода «представляє новий рівень співпраці між Китаєм і Німеччиною», а партнерство назвав безпрограшним для обох сторін.

Реєстрація спільного підприємства ще не завершена, та й схвалення китайських регуляторів поки не отримано. Однак проблем виникнути не повинно, оскільки прем’єр-міністр КНР Лі Кецян був присутній на підписанні угоди разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Ніяких нових торгових організацій для прийдешніх електрокарів партнери створювати в Китаї не стануть, покладаючись на існуючі канали продажів BMW Group. Терміни початку виробництва не оприлюднені. Раніше повідомлялося про старт в 2021-2022 році. Побоювання, що дружба з GWM завадить відносинам між BMW і Brilliance, не виправдовуються.


Не пропустіть