В Білорусі заборонять продаж російських автомобілів

Продукція з Росії не проходить за нормами локалізації.

Білоруський ринок закриють для російського автомобілебудування, залишивши тільки вантажівки КамАз. В якості причини повідомляють про те, що товари, випущені в Російській федерації, складаються в основному з імпортних автозапчастин і не проходять за нормами локалізації, передбаченими у рішенні ЄАЕС №72 від 2014 року, яке набуло чинності 1 липня 2018 року. У свій час ці норми було схвалено самою Росією. Про це повідомляє by24.

продукції автопрому між членами ЄАЕС (Росією, Білоруссю, Казахстаном, Вірменією і Киргизстаном) вимагає локалізації не менше 50%, а зварювання та фарбування кузова повинні виконуватися на території включених в список країн.

Але кількість імпортних деталей перевищує всі норми, а в список потрапляє тільки продукція КамАз і білоруський МАЗ. Пощастило тільки продукції з Казахстану, де локалізація виробництва більш масштабна. дозвіл отримають деякі моделі Lada (“Азія-Авто”), Ssang Yong (“Сарыаркаавтопром”), продукція HyundaiTransAuto, DaewooBusKazakhstan, “Ліаз” і деякі моделі “ГАЗ” (“СемАЗ”), а також “КамАЗ-Інжиніринг”.


Не пропустіть