Розсекретили характеристики нової Toyota Supra

Нове покоління Toyota Supra – це один з найбільш очікуваних автомобілів цього року. Причому ми вже бачили трековий варіант, але вже скоро дебютує серійна версія. Завдяки витоку корпоративного документа стали відомі подробиці про силові агрегати майбутньої новинки.

Вже нікого не здивуєш новиною про майбутню презентації нового покоління Toyota Supra, яке відроджується після 16 років забуття. Багато також знають, що автомобіль буде побудований на абсолютно новій платформі, розробленої спільними зусиллями баварців з концерну BMW і японців з Toyota. Причому німецька компанія також побудувала власну модель на базі даної платформи – BMW Z4 з відкидним дахом.

Крім загальної платформи, автомобілі будуть використовувати однакову моторну лінійку. До цього моменту були виключно припущення, але тепер точно відомо – обидва автомобілі, крім шестициліндрового мотора, вперше отримають «турбочетвірки». Ця інформація стала відома завдяки розкритій документації компанії ZF, яка займеться поставками коробок передач.

Так, під капотом майбутньої Supra буде встановлено бітурбованний мотор від BMW B58B30 (340 сил і 450 Н • м), а також чотирициліндровий турбомотор B48B20 з робочим об’ємом 2,0 літра (265 кінських сил). У парі з моторами працюватиме роботизована восьмиступінчата трансмісія ZF-8HP51, яку можна зустріти не тільки на автомобілях BMW, але і Alfa Romeo і Jeep.

Аналогічні силові агрегати будуть використовуватися і на BMW Z4, але для баварця буде також доступна модифікація M40i. яка отримає такий же трилітровий мотор B58B30, але форсований до 380 сил.

Незважаючи на те, що автомобілі схожі один на одного, в технічному плані, як брати близнюки, обидві моделі отримають абсолютно різний характер. Принаймні, про це повідомляв сам творець нової Супри Тецуя Тада. Нова Supra отримає підвіску і настройку трансмісії орієнтовану на спортивний трековий режим, в той час як Z4 буде більше орієнтуватися на комфорт.

Модель BMW Z4 G29, як і нову Супру, ми побачимо до кінця року.


Не пропустіть