Чому за витівки «євробляхерів» заплатить кожен українець (Відео)

В ефірі “Інформаційного вечора” на “5 каналі” політичний консультант Віктор Уколов розповів, чому поступки для власників автомобілей на іноземній реєстрації негативно позначаться на економіці України та житті звичайних українців.

“З євробляхерами є проблема, яким чином компенсувати втрати бюджету. Якби вони заплатили минулого року всі податки, це було би +18,6 мільярдів гривень за 2017 рік. При цьому ми з вами – ті хто володіє автомобілями зі звичайними номерами – заплатили минулого року 23,1 млрд. Цього року Мінфін сказав, якщо законопроект буде введений в дію, то втрати будуть порядку 2 млрд.”, – повідомив Уколов.

Він також розповів, чому це становить проблему і за рахунок чого такі нестачі бюджет зазвичай компенсує.

“Як народний депутат 6-го скликання, я хочу сказати: якщо ми відмінусовуємо 2 млрд чи 18 млрд як минулого року, нам їх десь треба взяти, тобто приплюсувати. Це або буде витягнуто через інфляцію з кишень усіх – через додрук грошей, через емісію; або через кредити, які нам потім віддавати; або має бути введений інший податок. Тобто, знявши вимогу до “євробляхерів” заплатити, Верховна Рада буде змушена ввести інші податки, інші ставки десь підняти для того, щоб були компенсатори; для того, щоб це вирівняти”, – пояснив експерт.

Більше подробиць – далі у відео:


Не пропустіть