Україну очистять від “маршруток-вантажівок”: названо терміни

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, в Україні заборонять використовувати у якості пасажирського транспорту маршрутні автобуси, переобладнані з вантажного транспорту. Заборона набере чинності 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

Під час розширеної наради за участі представників автомобільної галузі і керівників компаній, які здійснюють пасажирські перевезення, Омелян заявив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які несуть дискомфорт і небезпеку для пасажирів.

Серед проблем був названий вік маршруток – понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості — понад 20 років і більше. Крім того, неприпустимим є те, що значна частина з них переобладнані з вантажних транспортних засобів.

Перевізники мають час на оновлення парку до початку наступного року. З 1 січня 2019 року набере чинності заборона на використання автобусів, переобладнаних з вантажного транспорту. Порушникам загрожують великі штрафи та вилучення заборонених транспортних засобів.


Не пропустіть