«Євробляхи» по-новому: Як купити, завезти і оформити авто за новими правилами

Що криється за документом, який запропонувала глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Про це інформують Патріоти України.

Нові правила для машин на іноземних номерах: ціни і процедура розмитнення

Для коригування вартості авто введуть коефіцієнти – залежно від обсягу двигуна і віку автомобіля, однак найбільш вигідно буде купувати машини віком до 10 років. Зменшиться також розмір податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають екологічному стандарту Євро-5, а також посилиться контроль за переміщенням і використанням транспорту, зареєстрованого в інших державах.

Тепер базова ставка акцизного податку складе 50 євро для авто з бензиновим двигуном. Для дизельних автомобілів – 75 євро. Повний розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна. Коефіцієнт двигуна розраховується за такою формулою: об’єм двигуна розділити на 1000. Коефіцієнт віку – кількість повних календарних років, починаючи з наступного за роком виробництва.

Якщо у машини об’єм двигуна 2000 кубічних сантиметрів, їй повних 5 років, тобто вона 2012 року випуску, акциз складе 500 євро. Зараз акциз для авто з таким двигуном, якщо йому до 5 років, становить 3300 євро.

Якщо більше 5 років, то майже 5000 євро. Отже, акциз зменшиться мінімум в 5 разів. Скасується також екологічний стандарт Євро-5. В Україні можна буде легально ввозити машини старше 2010 року. Для авто 15-річного віку з двигуном у 2000 кубічних сантиметрів акциз дорівнюватиме 1,5 тис. євро.

Для нових авто з двигуном в 2 тис. кубічних сантиметрів акциз складе всього 100 євро. Машини з двигуном в 4 тис. кубічних сантиметрів – 200 євро. Для 10-річного авто з дизельним двигуном об’ємом 1600 кубічних сантиметрів, акциз складе 1200 євро.

Нерезиденти і санкціїВідповідно до закону, нерезидент зможе без грошового забезпечення завезти лише одне авто. За порушення термінів режимів транзиту на один день, штраф складе 170 грн., за три дні відстрочки – 850 грн. покарання за місяць перебування такого автомобіля в Україні буде коштувати порушникові 170 тис. грн.

Санкції за використання авто на європейській реєстрації у підприємницькій діяльності, зокрема, для роботи в таксі – складуть 34 тис. грн. особа, яка ввозить таку машину не зможе передавати її в користування іншим людям. За це передбачено штраф у 8,5 тис. грн., А при повторному порушенні – 170 тис. грн. з позбавленням права керування на рік.


Не пропустіть