Достатньо знати держномер: в Україні запустили унікальний месенджер для водіїв

В Україні запустили додаток, яке дозволить написати автовласникові повідомлення, маючи в розпорядженні тільки його номер реєстрації автомобіля.

Молодий український стартап Autogram допоможе з легкістю написати будь-якому власникові автомобіля, і він отримає це повідомлення, якщо зареєстрований в системі. Для реєстрації в унікальному месенджері потрібен номер телефону і держномер автомобіля.

Номер телефону використовується лише для реєстрації та екстреного повідомлення, інші користувачі не бачать номери телефонів. Такі правила додатку.

Всі дані і листування зберігаються в зашифрованому вигляді на серверах наданих компанією Google. Анонімність – завдання номер один.

Про історію створення додатку розповідає один із його творців Петро Шпагін:

«Навесні йшов по вулиці, побачив машину з розбитим заднім склом і явно слідами крадіжки речей з салону авто. Викликав поліцію, пішло багато часу, щоб знайти номер телефону і зв’язатися з власником авто. У цей момент і прийшла ідея зробити зручний додаток для такого роду випадків».

Свою історію розповідає співзасновник проекту – Сергій Гридін:

«У нас в ЖК взимку вічна проблема зі снігом і паркувальними місцями. Приїжджаєш ввечері – а стати просто ніде. І доводиться запаковуватись на чужому місці і залишати листочок з номером телефону. Щоб в 4 ранку тебе розбудили і попросили звільнити місце. Наскільки було б зручніше зв’язатися з сусідом по ЖК і просто домовитися, чия машина пізніше буде виїжджати, вирішити ці питання заздалегідь».

Але це тільки невеликий спектр застосування програми. Проблема номер один – інформаційна. Петро наводить приклад:

«Їхав у затрі, попереду їхав такий самий автомобіль, як і у мене, але з додатковим автобагажником. У наших моделях установка багажника досить марудна штука, і потрібні профільні фахівці в цій галузі. Із задоволенням би зв’язався з водієм і запитав би у нього, де він встановив свій багажник».

Проблема номер 2 – екстрена. Існує багато випадків, коли потрібно екстрено зв’язатися з власником авто. З прикладів – автомобіль заважає проїзду, ДТП, крадіжка майна з салону, відкрите вікно, тварина в автомобілі, горить лампочка в салоні, евакуація автомобіля (нагадаємо, що з вересня посилюються правила паркування в Києві), і багато інших актуальних питань.

На випадок погроз і образ від інших водіїв в додатку є чорний список.

Розробники обіцяють багато корисних функцій в майбутньому і вихід з бета-тесту.

Джерело autogeek.com.ua

Не пропустіть