Авто «на бляхах» роздають безкоштовно

За словами генерального директора ДП “Система електронних торгів арештованим майном” (СЕТАМ) Віктора Вишньова, транспортні засоби на європейській реєстрації, які були конфісковані для продажу, але не були реалізовані за три сесії аукціонів, віддаються абсолютно безкоштовно.

Про це пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на 112.ua.

Авто на “євробляхах” митні органи затримують за порушення, а в ході суду може бути винесено рішення про конфіскацію автомобіля на користь держави. Після цього авто потрапляє на електронну площадку на торги.

Поки що в судах йдуть одиничні процеси по автомобілям, які порушили митний режим, однак якщо в Україні раптом почнеться масштабна конфіскація “євроблях”, OpenMarket готовий до збільшення навантаження і організації масових продажів.

Також керівник держпідприємства розповів, що майданчик практикує і безоплатну передачу конфіскованого рухомого майна іншій людині.

Автомобілі передають медичним та соціальним установам, військовим частинам, установам пенітенціарної системи, дитячим будинкам сімейного типу, благодійним фондам і державним установам, які мають на це законне право.

Військовослужбовці на Донбасі вже отримали близько тисячі машин, оскільки армія, яка відчувають брак транспортних засобів, має в даному випадку пріоритет.

Причому військові, які перебувають в районі активних бойових дій беруть автомобілі в будь-якому стані і самі їх ремонтують.

Нагадаємо, нещодавно радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що питання “євроблях” потрібно вирішити як можна скоріше. Дуже часто ці автомобілі використовують для здійснення тяжких кримінальних злочинів.


Не пропустіть