Кримський міст – зона небезпеки

Україна найближчим часом планує провести всеосяжну екологічну експертизу щодо будівництва Кримського моста і в разі підтвердження загрози екологічної катастрофи, звернеться до країн Чорноморського басейну.

Відповідаючи на питання в ефірі ObozTV про Кримський міст, екс-віце-прем’єр АР Крим Андрій Сенченко сказав, що проблеми з цим, не до кінця побудованим, однак введеним в експлуатацію спорудою, виникають ще до повної проектної потужності.

«Є історія цього питання, висновки фахівців, як українських так і російських, що при будівництві цього мосту порушено все. Тому для мене, в першу чергу, цей об’єкт несе дуже велику техногенну небезпеку. Як для Азовського моря, судноплавства, так і для людей, які зараз використовують цю споруду», – заявив Сенченко.

За словами колишнього кримського чиновника, після повернення Криму проблема моста, як техногенної небезпеки, залишиться Україні в спадок від окупантів.

«Україні він не потрібен, його експлуатація дорого коштує, а його знесення буде коштувати ще більше», – зазначив Сенченко додавши, що його остаточну долю мають вирішувати пізніше.

Коментуючи посилення санкцій щодо осіб, причетних до будівництва Кримського моста, Сенченко зазначив, що впровадження персональних обмежень не приносять західним партнерам України негативних наслідків.

«Що стосується європейських компаній, то вони безперечно теж втрачають. І на цьому тлі потрібно, щоб Україна займала більш послідовну позицію: якщо ми вимагаємо від наших друзів або гарантів нашої безпеки посилення санкцій, то дуже важливо, щоб ми були щирими і на 100% використовували наші можливості», – підкреслив екс-віце-прем’єр АР Крим.

Джерело kriminal.tv

Не пропустіть