«Євробляхи» готуються роздавати безкоштовно

Державний електронний майданчик СЕТАМ готовий масово реалізовувати конфісковані авто на єврономерах в разі початку масштабної конфіскації таких автомобілів.

Про це в інтерв’ю «112 Україна» розповів гендиректор, що спеціалізується на проблемних активах державного електронного майданчика СЕТАМ Віктор Вишнів.

«Якщо в країні почнеться масштабна кампанія з конфіскації автомобілів з «євробляхами» в зв’язку з порушеннями митного режиму, ми готові до збільшення навантаження і організації масових продажів. Поки в судах йдуть тільки поодинокі процеси по автомобілям, які порушили митний режим», – сказав Вишнів.

Він зазначив, що на сьогодні СЕТАМ займається реалізацією переважно автомобілів, які були конфісковані митницею у зв’язку зі спробою провезти на них контрабандні або заборонені товари. При цьому мінімальна вартість такого авто не може бути нижче митних платежів для такого транспортного засобу.

Разом з тим, порядок такої реалізації допускає безоплатну передачу автомобіля іншому власникові, якщо актив, стягнутий в рахунок держави, не вдалося продати за три сесії торгів.

«Мова йде про передачу активу установам, які за законодавством мають на це право. Це медичні, соціальні установи, військові частини, а також установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди, держоргани», – уточнив Вишнів.

Рішення про передачу майна приймає спеціальна комісія.


Не пропустіть