Стало відомо, як зміняться автобуси і маршрутки в Україні

Пасажирські перевезення в Україні чекають зміни, які дозволять посилити безпеку пасажирів. Про це в інтерв’ю Сьогодні розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Першочергове завдання – якомога швидше максимально зменшити смертність і травматизм на українських автодорогах. Люди, купуючи квиток, повинні бути впевнені у своїй безпеці. Електронний кабінет перевізника спростить життя підприємцям і сприятиме більш ефективній роботі. GPS-трекери допоможуть здійснювати моніторинг і віддалений контроль транспорту – будь-яке відхилення від маршруту буде відразу видно. Тахографи дозволять зменшити кількість порушень швидкісного режиму, тимчасових норм роботи і відпочинку водіїв. благий даруючи всім цим змінам і нововведень ми зможемо зберегти на дорогах життя і здоров’я сотень і тисяч наших громадян, забезпечимо баланс інтересів бізнесу та держави», – зазначив Омелян.

Він нагадав, що з 1 серпня планується запустити електронний кабінет перевізника – там буде зібрана вся інформація про нього.

«Опція буде доступна для користування в тестовому режимі з 1 серпня 2018 року. Доступ перевізників до свого електронного кабінету буде здійснюватися на підставі електронного цифрового підпису. Це буде надійним захистом від несанкціонованого втручання третіх осіб. Надалі розроблений реєстр маршрутів, а також штрафні бали за порушення в своїй роботі, як і ряд інших опцій, будуть доступні в електронному кабінеті перевізника», – поділився планами міністр.

Глава Мінінфраструктури також підкреслив, що зараз установка GPS-трекерів на автобусах передбачена порядком обрання перевізника на конкурсі. Але поки що така умова не обов’язковою, а додатковою.

Крім того, за словами Омеляна, старі та непридатні для перевезення пасажирів автобуси будуть вилучати, а переобладнані з вантажних в пасажирські – відправляти на металобрухт.


Не пропустіть