Бум на нерозмитнеті авто: українці скуповують навіть комбайни

Бум на нерозмитнеті авто: українці скуповують навіть комбайни

Бум на нерозмитнені автомобілі перекочовує на інші галузі. Якщо по містах вже не викликають подиву бетономішалки «на застібках», то комбайни на іноземних номерах – явна дивина.

Проте це факт. В Україні потроху починають ввозити старі комбайни з Європи і США. Про це в інтерв’ю Agravery розповів директор «Titan Machinery» в Україні Юрій Алаторцев.

З його слів, це техніка, яку більш нікуди не вдалося продати.

«Якщо проїхатися по трасі Київ-Одеса, то можна побачити величезні масиви техніки, яку вже давно ніхто не міг продати в ЄС та Америці. Тому що ринки там стагнують, а конкуренція дуже велика і умови землеробства значно важчі, дорожче оренда землі, ЗЗР, насіння та ін. В Україні умови для сільського господарства набагато кращі, тому ми так стрімко розвиваємося », – каже Алаторцев.

Проте, назвати це явище повністю негативним – не можна. На полях вистачає дійсно старої техніки, місце якої давно в музеї.

«Проїжджаючи повз поля, все ще помічаю комбайни, яким давно пора в музей. У нього частина кабіни синя, корпус червоний, шнек зелений, тобто він зібраний з трьох комбайнів, але їздить і збирає урожай », – пояснює директор« Titan Machinery ».

Що відбувається ринку нових машин, то ситуація стабільна останні 5 років. І ввіз старих комбайнів на неї не вплинув.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть