Українські дороги отримають 10-річну гарантію

З наступного року на українські дороги будуть давати 10-річну гарантію, в той час як зараз, підрядники ремонтують дороги з 5-річною гарантією. При цьому, гарантія видається лише на капітальне будівництво доріг. Як повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв’ю «Сегодня», з 2019 року умови зміняться.

«В першу чергу, це стосується капітального будівництва. Але ми вже вимагаємо, щоб гарантія надавалася і на середній і поточний ремонт теж. З поточним трошки гірше, тому що це найдешевший ремонт, і тут високу гарантію отримати неможливо, адже ми не втручаємося в дорожню основу. Мінімальна гарантія цього року – 5 років, з наступного – 10», – розповів Володимир Омелян.

У той же час, уряд має намір посилити контроль за ремонтом доріг. Будівельникам доведеться за свій рахунок виправляти помилки, допущені при роботі.

Також міністр зазначив, що в поточному році пройдуть тендерні процедури на будівництво першої платної дороги Львів-Краковець. Наступними проектами повинні стати об’їзна навколо Києва, дороги Київ-Біла Церква, Миколаїв-Херсон-Одеса.

Джерело auto.ria.com

Не пропустіть