Для «євроблях» готують нові обмеження

У владних кабінетах всерйоз почали обговорювати питання про тимчасову реєстрацію «євроблях», що дозволить визначити реальну їх кількість, а також ідентифікувати «власників». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Автоюрист Володимир Караваєв. За словами правозахисника, для таких автомобілів може бути введений ряд обмежень, зокрема на відчуження, передачу в користування або управління іншим особам, виїзд за кордон, роботу за наймом і в таксі. І, звичайно ж, прискорений Техконтроль.

«На цьому історія може завершитися – більше ніяких привілеїв, в тому числі і за ціною розмитнення», – зауважив Караваєв.

У той же час, кажуть експерти, обов’язок реєструвати іноземні авто, що знаходяться в Україні є і зараз. У ПДР говориться, що транспортний засіб, що перебуває в міжнародному русі на території України більше двох місяців, повинен бути тимчасово зареєстрований в уповноваженому органі МВС, крім транспортних засобів, що належать іноземним громадянам та особам без громадянства, які перебувають в Україні на відпочинку або лікуванні за відповідними путівками або іншими документами на визначений органами Державної митної служби термін.

Нагадаємо, в середині липня Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за законопроекти №8487 і №8488 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на європейських номерах.

Джерело svidok.online

Не пропустіть