Водіїв почали штрафувати за повільність

В американському штаті Айдахо з 1 липня 2018 роки заборонили занадто повільно їздити в лівому ряду. Порушникам загрожує штраф у розмірі 90 доларів.

Тепер в Айдахо в лівому ряду автомагістралі потрібно їхати практично на максимально дозволеної швидкості (наприклад, 65 миль/год – це приблизно 105 км/год). Якщо водій це не може або з якихось причин не хоче – тоді йому потрібно прийняти вправо і не заважати «нормальним» автолюбителям.

Для чого в Айдахо заборонили водіям занадто повільно їздити в лівому ряду? Щоб скоротити кількість ДТП. Чи буде ефективною є ця міра – покаже час.

Айдахо не перший американський штат, де заборонили їздити занадто повільно. У 2017 році таке правило ввели в Неваді. Правда, там штрафи вищі – аж до 250 доларів. У Вірджинії теж з минулого року штрафують порушників швидкісного режиму. Там за надто повільну їзду в лівому ряду штраф становить від 250 доларів і вище.

Раніше вчені в результаті дослідження прийшли до висновку, що якщо автомобіль рухається на швидкості менш 5 миль/год, ніж середня швидкість на автомагістралі, то це частіше призводить до ДТП, ніж якби швидкість перевищувала дозволену на 5 миль/год.


Не пропустіть