“Євробляхи” обвалили ринок нових автомобілів

Українці все частіше відмовляються від покупки нового авто. Спад на ринку експерти пояснюють високим попитом на євробляхи.

«У нас дуже впали продажі нових автомобілів, які раніше приносили в бюджет України великі гроші. Це пов’язано не тільки з нестабільною економікою, а й з тим, що сьогодні завозять євробляхи», – розповів автомобільний експерт Рауль Чілачава.

Українська влада напередодні виборів не будуть приймати жорстких заходів до власників єроблях, вважає експерт.

«Чи може сьогодні держава жорсткими репресивними методами розібратися з євробляхами? Думаю що ні. На це немає політичної волі. Люди, які купили авто на євробляхах, розуміють, що влада йде на вибори, і вони будуть намагатися виторгувати для себе найвигідніші умови», – каже Рауль Чілачава.

За даними Державної фіскальної служби, в режимі транзит в 2016 році в Україну в’їхали 127,5 тис. авто. У 2017 році ця цифра зросла майже в два рази – до 212 тис. За перші шість місяців 2018 (за станом на 18 липня) обсяги транзиту авто з іноземною реєстрацією перевищили показники всього 2016 року і склали 152,4 тис. од. При цьому 57,9 тис. “транзитних” автомобілів знаходяться в країні з порушеннями терміну.

Джерело data.ua

Не пропустіть