Як вберегти своє авто від спеки

У спеку власникам автомобілів потрібно виконувати певні літні правила.

Коли машину доводиться залишати на сонці, краще залишити вікна трохи прочиненими. Речі з салону потрібно сховати в багажник

Пластик оздобленя салону і неметалеві деталі під капотом розраховані на високі температури, але в таких умовах матеріали старіють швидше. Від екстремальної спеки часто страждає нестандартне обладнання: тюнінгові деталі фурнітури, шкіра, якою обклеєне торпедо, подіуми гучномовців тощо.

Перегріті в закритій машині пляшки з газованими напоями, запальнички та аерозольні балончики можуть вибухнути. Плавляться, деформуються пластикові аксесуари, посуд, коробки, корпуси нештатної аудіоапаратури, “течуть” батарейки.

Авто слід паркувати в тіні. Використовуйте будь-якого роду шторки або екрани на вікна, які перешкоджають проникненню сонячних променів в салон і виникненню парникового ефекту. Врешті-решт підійдуть навіть газети, притиснуті склом або протисонячними козирками.

Машину, залишену на яскравому сонці, бажано періодично провітрювати, щоб деталі салону не нагрівалися до критичних позначок

Для захисту від сонця використовуйте чохол-накидку на автомобіль. Тканина повинна бути світла і за можливості – дихаюча. Не можна, щоб чохол був мокрим.

Найбільш уразливі місця салону – насамперед торпедо – закривайте від сонця “персонально”, аж до підручних засобів: газетою, носовою хусткою, пледом.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть