У гібридних Volkswagen, Audi і Porsche знайдено небезпечні токсини

У гібридних автомобілях Volkswagen, Porsche і Audi знайдено небезпечні для здоров’я токсини. В зарядних пристроях електрокарів і “гібридів” міститься кадмій.

Volkswagen AG відправив в німецьке Федеральне управління автотранспорту лист ще в липні. При перевірці якості машин виявилося, що в батареї недобросовісний постачальник додав 0,008 гр токсичного кадмію. Хоча в міцному корпусі важкий метал надійно ізольований і небезпеки не несе, при утилізації він забруднить навколишнє середовище і може торкнутися людей, що знаходяться поблизу. Саме тому автоконцерн планує вилучити 124 тисячі “гібридів” і електромобілів з наступною заміною зарядних пристроїв. На цьому наполягає KBA, про що свідчить видання Wirtschafts Woche.

Відзначимо, що аналогічні бортові акумулятори були встановлені і на марки Audi і Porsche. Рішення влади Німеччини з відкликання автомобілів на даний момент розглядається. Порушення з боку Volkswagen полягає у недотриманні законів Європи про транспорт із закінченим експлуатаційним терміном.


Не пропустіть