Chevrolet Corvette отримає комплекс активної аеродинаміки (Фото)

У Мережі з’явилися офіційні документи, що належать концерну General Motors, що описують принципи роботи нового комплексу активної аеродинаміки. Вперше технології будуть застосовані на Chevrolet Corvette наступного покоління, після чого їх адаптують і на інші моделі концерну. Комплекс складається з активних бічних порогів, системи повітропроводів і заднього спойлера, все це пов’язане з електронним блоком управління, що відповідає за генерацію притискної сили.

Активні бічні пороги призначені для зниження завихрень повітря в області задніх коліс. Пороги оснащені сервоприводами, які отримують дані з датчиків, встановлених під крилами спорткара і відстежують обороти обертання коліс, чим вище обороти, тим нижче опускається пороги, збільшуючи площу «розрізання» повітряного потоку, таким чином знижуючи завихрення на задній осі.

Задній спойлер пов’язаний з контролерами які передають дані кута повороту керма, швидкості руху і обертання задніх коліс, в залежності від отриманих даних спойлер автоматично регулюється по висоті і куту атаки, таким чином генеруючи більше притискної сили, не тільки на прямих, але і в поворотах.

Нова система повітроводів повністю закрита, крім основної мети – охолодження технічних вузлів, GM буде використовувати її для створення додаткової притискної сили в певних частинах конструкції. Зверху і знизу системи розташовані активні заслінки, який регулює потоки, в самих повітропроводах використовується ефект Вентурі, за рахунок звуження діаметра, відбувається прискорення повітряного потоку, а в місці звуження виникає більший тиск, відповідно і більше «точкової» притискної сили.


Не пропустіть