Де шукати старі дизельні авто з Німеччини

Дізельгейт, як відомо, вніс свої корективи в продажі дизельних автомобілів. Ось тільки первинний і вторинний ринки відреагували на це по-різному. Яскравим прикладом стала Німеччина.

Так німецьким дилерам стало вкрай складно продавати дизельні автомобілі на місцевому ринку. Експорт таких машин став чи не єдиним каналом збуту. Але ось ситуація з автомобілями, як виявилося, не настільки сумна.

Згідно з результатами дослідження ринку відділення прикладної логістики Університету Вюрцбург-Швайнфурта спільно з Асоціацією європейського бізнесу (АЄБ), проведеного на основі даних Федерального статистичного управління Німеччини, експорт б / у дизельних машин з Німеччини протягом року зріс на 20,5% до 239 541 шт.

Поставки таких авто з Німеччини в Україну за поточний рік збільшилися на 136%, в Хорватії – на 89,6%, в Болгарії – на 27,7%, до Румунії – на 26,8%.

У менш розвинених європейських країнах німецькі дизельні машини охоче купують в основному через низькі ціни, але більш сучасні моделі на важкому паливі частіше знаходять клієнтів на вимогливих ринках, таких як Іспанія, Австрія і Франція. У той же час, в країни з високим рівнем норм екологічності експорт дизельної техніки з Німеччини зовсім падає. Серед таких Норвегія (-26,6%), Швейцарія (18,7%), Фінляндія (-9%).

Джерело autonews.ua

Не пропустіть