BMW готує конкурента седану Mercedes-Maybach

Баварський автогігант, як відомо, нещодавно представив нове купе восьмої серії, компанію якому незабаром складе і чотирьохдверне Gran Coupe. До сих пір саме воно вважалося перспективним флагманом марки, але, схоже, в ряду марки з’явиться автомобіль, що стоїть рангом вище чотирьохдверного варіанту «вісімки».

Як вдалося з’ясувати британському Autocar, в планах BMW значиться висновок ще однієї статусної моделі – дев’ятої серії! Натяк на появу майбутнього флагмана марки зробив шеф-дизайнер BMW Адріан ван Хойдонк, коли британські журналісти попросили його розкрити плани щодо дев’ятої серії. Голландець лаконічно заявив, що на «вісімці», що відкрила “нову главу», компанія не зупиниться.

У Autocar вважають, що майбутня дев’ята серія стане седаном, але з модним нині низьким купеподібним кузовом – перспективна модель стане альтернативою оновленому минулої весни Mercedes-Maybach S-класу і розділить основні вузли і агрегати з сьомою та восьмою серією. У їх числі і двигуни – зокрема, новий 4,4-літровий V8 потужністю 530 кінських сил.

Дебют найбільшого і розкішного баварського седана очікується після 2021 року, а основним ринком збуту для новинки повинен стати Китай.


Не пропустіть