Мита на авто з США можуть знизити до нуля

У Єврокомісії заявили про готовність піти на такий крок, якщо США також знизять мита на європейські автомобілі

Брюссель готовий знизити до нуля ввізне мито на всі промислові товари, включаючи автомобілі, в рамках торгових переговорів з США, заявила 30 серпня єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем, пише Politico.

“Ми сказали, що готові з боку ЄС перейти до нульових мит на промислові товари, звичайно, в тому випадку, якщо те ж саме зроблять США. Таким чином, це станеться на взаємній основі”, – заявила Мальмстрем, виступаючи в торговому комітеті Європарламенту.

“Ми готові опустити до нуля навіть наші тарифи на імпорт автомобілів, якщо США зроблять те ж саме”, – додала Мальмстрем. За її словами, такий крок буде вигідним з економічної точки зору як для ЄС, так і для Штатів.

Як повідомлялося, з 1 червня 2018 року набули чинності американські мита на сталь і алюміній з Європи, у відповідь Європейський союз обклав ввізним митом 23 категорії продукції з США.

В ході переговорів у липні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент США Дональд Трамп домовилися не вводити нові мита, поки йдуть консультації сторін про подальші дії.

Вони, зокрема, домовилися працювати над досягненням нульових мит і нульових субсидій по промислових товарах, не включаючи автомобілі.

Таким чином, слова Мальмстрем, яка згадала можливість зниження до нуля мит на автомобілі, вказують на готовність ЄС зробити більше для налагодження торговельних відносин з США.

Брюссель і Вашингтон розпочали підготовчі переговори, щоб визначити масштаб потенційної торговельної угоди. В ході першої зустрічі у Вашингтоні, що відбулася минулого тижня, пропозицію Брюсселя про обговорення питання про мита на автомобілі було відхилено американською стороною, пише Politico.

Мита на імпорт автомобілів в ЄС становлять 10% – це вище, ніж 2,5% тарифи, що діють у США, проте Штати обкладають 25% митом легкі вантажівки та пікапи, що поставляються на американський ринок.

За словами Мальмстрем, мова не йде “про відновлення переговорів про укладання угоди про трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (TTIP)”, а націлені “на більш обмежену торговельну угоду”.

Як відомо, після обрання Дональда Трампа президентом США канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що укладення угоди TTIP між ЄС і США неможливо на даному етапі. Трамп ще під час виборчої компанії виступав проти підписання угоди.

Джерело segodnya.ua

Не пропустіть