Відома вартість проїзду першою платною дорогою в Україні

Вартість проїзду по платних дорогах в Україні зараз розглядають на рівні 6,5-23 грн за кілометр.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі одного з телеканалів.

«Вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20 і 70 євроцентів. Зараз іде дискусія. Якщо говоримо про вартість у Китаї — це приблизно 20 євроцентів, у Європі — це 50-70 євроцентів за кілометр», — сказав Омелян.

«Цього року ми анонсуємо будівництво відтинку між Львовом і Краківцем. Це має бути платна дорога. Якщо тендер пройде успішно, матимемо початок будівництва уже 2019 року. Ми розпочали підготовку технічно-економічної документації тендеру Київ — Біла Церква. Це теж буде платний автобан», — розповів міністр.

27 лютого Верховна Рада 233 голосами прийняла закон, який дозволяє фактично запустити в країні механізм будівництва концесійних доріг. Тепер у законодавстві прописано механізм державних компенсацій приватному інвестору в разі збитковості напрямку.

Раніше виконуючий обов`язки голови Укравтодору Славомір Новак повідомив, що проїзд концесійними дорогами в Україні буде дешевшим, ніж у країнах Євросоюзу. Він вважає, що в Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна перевищувати 10 євроцентів.

Джерело gazeta.ua

Не пропустіть