Lego зібрала з конструктора робочий гіперкар Bugatti Chiron

Lego вирішила влаштувати красиву промо-кампанія, і для цього вона об’єднала свої зусилля з компанією Bugatti. Разом вони зібрали з дитячого конструктора робочу копію гіперкара Bugatti Chiron в натуральну величину – на автомобіль пішло близько 1 млн деталей. Для створення використовували деталі з особливих інженерних комплектів Lego Technic, що дозволяють створювати за допомогою конструктора різні пристрої. Найдивовижніше в копії Bugatti Chiron з Lego – то, що ця незвичайна репліка гіперкара дійсно здатна їздити.

Правда, до показників оригіналу їй дуже далеко: двигун Lego-версії Chiron зібраний з 2700 деталей і має потужність в 5,3 кінських сили – цього вистачило, щоб розігнати автомобіль до 20 км / год на німецькій трасі Ера-Лессін, на якій проганяли перші тести оригіналу.

На збірку цього дива інженерної думки у майстрів пішло близько 13 годин і більше 1 млн деталей, так що в підсумку вийшла вражаюча конструкція – машина з Lego важить близько 1,5 тонн, і це без будь-яких додаткових фіксуючих матеріалів, на зразок клею.


Не пропустіть