Експерти назвали, які автомобілі кращі. Німецькі або японські?

Німеччина чи Японія? Мабуть, одне з найболючіших питань серед автомобілістів, що змушує їх вступати в полеміку як в звичайному житті, так і в Мережі, вирішено.

Експерти сервісу CarPrice порівняли залишкову вартість уживаних машин виробництва Німеччини та Японії, вибравши для аналізу найбільш поширені японські бренди (Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Suzuki і Mitsubishi), а також німецькі (Audi, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen і Opel) .

Для кожного з автомобілів цих марок онлайн-аукціон присвоїв певну кількість зірок за чотирма параметрами: «Кузов», «Салон», «Технічний стан» і «Супутні фактори». Максимальне число зірок – 20, що говорить про ідеальний стан.

Як і передбачалося, німецькі автомобілі в даному дослідженні виявились дорожчими, але мали кращий стан кузова і салону, в той час як по технічній частині японські машини зарекомендували себе як більш міцні і надійні.

При цьому аналітики відзначають, що стан і залишкова вартість автомобіля знаходиться в сильній залежності від віку машини.

Так, згідно з результатами дослідження, купуючи автомобіль у віці від двох до шести років німці і японці йдуть приблизно урівень, однак починаючи від 7 – 11-річної машини найкращим вибором є саме японські авто, які більш надійні, ніж німецькі, але при цьому коштують приблизно однаково.


Не пропустіть