Тільки половина всіх авто Volkswagen в Німеччині відповідає новим вимогам

Представники Volkswagen Group офіційно заявили, що тільки половина основних моделей VW в Німеччині відповідає новим, набагато більш жорстким стандартам випробувань на шкідливі викиди, пише ельАВТО.

Всі автомобілі в Європейському союзі повинні відповідати новій Всесвітньої процедурі стандартизації транспортних засобів (WLTP), яка чинна з вересня цього року. Однак Volkswagen зуміла сертифікувати тільки 14 своїх основних моделей.

Керівництво VW Group заявило, що нові тести дуже дорогі і громіздкі і займають в два-три рази більше часу, ніж раніше. Навіть ексклюзивні моделі, що випускаються обмеженим тиражем, вимагають свого окремого тестування. VW Group вважає, що найближчими місяцями будуть дуже важкими для основного бренду концерну.

Найпопулярніші моделі VW, в тому числі Volkswagen Golf, поки не пройшли сертифікації, і це серйозна проблема. Очікується, що Golf отримає відповідні документи тільки до кінця вересня. У найближчі два місяці продажі Volkswagen значно скоротяться, але вже до кінця року відновляться, а в грудні зможуть повернутися на звичні висоти.

Крім Volkswagen деякі проблеми з сертифікацією відчуває Daimler і один з найбільших постачальників комплектуючих – компанія Valeo. Їхні продажі теж серйозно скоротилися в зв’язку з затримкою отримання сертифікатів за новими стандартами. Але до Volkswagen, в зв’язку з відомими подіями, ставлення у влади особливе. Аналітики вважають, що затримки з отриманням сертифікатів WLTP для концерну знаходяться під жорстким контролем, а VW зазнає збитків ще й тому, що відмовився знижувати ціни на свою продукцію. Але ситуація зовсім не є критичною. У третьому кварталі рентабельність бренду впала до 2 відсотків, в той час як у другому вона склала 5,5 відсотків.


Не пропустіть