Toyota і Geely ведуть переговори про партнерство

Японська Toyota і китайська компанія Geely ведуть переговори про можливість співпраці в галузі створення гібридних транспортних засобів. Про це повідомляє Automotive News Europe.

Остаточне рішення з питання співпраці між сторонами ще не прийнято. За даними джерела, найбільший японський автовиробник вбачає очевидну вигоду в партнерстві з китайським брендом в зв’язку з ростом продажів гібридної техніки на найбільшому автомобільному ринку в світі. Toyota офіційно підтвердила, що в даний час спілкується з Geely з питання спільного створення бензино-електричних силових агрегатів. Деталі співпраці не розкриваються.

Джерело, знайоме з ситуацією, вважає, що мова йде про можливості використання акумуляторних батарей китайського постачальника на автомобілях обох брендів; раніше обидві сторони працювали з ним окремо. Китайські ЗМІ повідомляють, що компанії домовляються про спільне використання традиційних гібридів. Представники Geely поки ніяк не коментують ситуацію.

Нагадаємо, Toyota займається створенням традиційних гібридів з 1990-х років минулого століття і успішно продає гібридні моделі Corolla і Levin в Китаї з 2015 року. Версії японських гібридів з’являться на місцевому ринку в наступному році.


Не пропустіть