В Україні можуть подорожчати одні з найдоступніших автомобілів

Компанія GM Uzbekistan, яка виробляє автомобілі Ravon, незабаром втратить одного зі своїх акціонерів і, можливо, навіть змінить ім’я. Головна причина – фінансові труднощі, які спіткали виробника.

На узбецькому ринку в кінці літа ціни на автомобілі Ravon виросли більш ніж на 7%, це покликано зростаючими витратами компанії і нерентабельністю виробництва деяких моделей. Також на високу собівартість продукції впливає лише 50-відсоткова завантаженість виробничих потужностей компанії, пише Автоцентр.

Американський автогігант General Motors має намір вийти з угоди, продавши свою 25-відсоткову частку «Узавтопрому», який в цьому випадку буде контролювати 100% акцій Ravon. Чи збереже при цьому бренд свій модельний ряд, який складається з ліцензованих моделей, правами на які володіє GM, невідомо.

Як зміни в компанії узбецького автовиробника позначаться на українському ринку – одному з найбільших для компанії – невідомо. Також відсутня інформація про те, чи зачепить українських покупців зростання цін на автомобілі Ravon.


Не пропустіть