«Повний кирдик»? Іноземні імпортери можуть покинути авторинок України

Нашестя «євроблях» знищує український авторинок. В умовах низького попиту на нові авто, іноземні імпортери можуть покинути ринок України. Про це заявили в прес-службі корпорації «Богдан».

«Проблема «євроблях» шкодить не тільки ринку вживаних авто, але і дуже негативно впливає на імпорт нових іноземних автомобілів. У будь-який момент великі корпорації можуть задатися питанням: який сенс завозити в країну автомобільні новинки, платити податки і створювати робочі місця, коли левова частка продажів авто знаходиться поза законом, і просто закрити свої представництва», – підкреслили в «Богдані».

За статистикою, 50% всіх проданих авто – це європейський металобрухт. Угоди з купівлі «евроблях» знаходяться поза законом, з них не сплачуються податки, їх неможливо оштрафувати.

Більшість з них не має ніяких гарантій, ні страхування в разі аварійної ситуації. Оскільки власника такої машини встановити майже неможливо, водії нерідко просто кидають авто і тікають з місця ДТП.

Нагадаємо, що чиновники за останні роки вже кілька разів знижували ввізне мито на імпортні авто. Завдяки цьому їх обсяги в Україні зросли в 14 разів: з 4164 у 2008 році до 59 020 у 2017 році. І це тільки розмитнені, легально ввезені автомобілі. Якщо ж говорити про нерозмитнені «євробляхи», то за підрахунками Державної фіскальної служби України їх налічується 425 400 одиниць.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть