Звалище розкішних автомобілів під Лондоном (Фото)

Це спеціальне звалище в передмісті Лондона, куди відправляють гнити розкішні і дорогі автомобілі. Тут можна знайти все, від раритетних Ferrari до недавно розбитих в мотлох Bentley. Все дороге і рідкісне. Взагалі такі дорогі і швидкі машини часто б’ються, їх стихія – швидкість, і не всі з цією стихією здатні впоратися. Лагодити такі машини виявляється занадто дорого, так що дорога на смітник.
Але і тут є свої нюанси.

Просто відправляти такі машини під прес – марнотратно. Тому що всі ці биті авто – донори. Адже в світі повно їх поки ще «живих» побратимів, яким потрібні запасні частини. Оригінальні нові частини стоять неймовірно дорого, а тут можна знайти потрібну деталь або навіть агрегат за ціною на порядок дешевше. Крім того по звалищі постійно лазять колекціонери і фахівці з реставрації старих і рідкісних автомобілів, шукають, чим можна поживитися.

Тож не дивно, що бізнес власників цього звалища процвітає. Так, деякі машини іржавіють вже не один десяток років, але витрати окупаються, причому часто зовсім раптово може з’явитися покупець і забрати шматок якого-небудь Lotus Elan за шалені гроші.


Не пропустіть