На українських дорогах встановлять “інтелектуальні” камери спостереження

На українських дорогах планується встановити кілька видів “розумних” камер відеоспостереження, які відслідковуватимуть та фіксуватимуть правопорушення.
Про це журналістам повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в день засідання Кабінету міністрів, присвяченого дорожньо-ремонтним роботам, – передає кореспо АСПІ.

Так, у рамках робіт із забезпечення безпеки на дорогах, уздовж доріг планують встановити “інтелектуальні” камери спостереження, які будуть фіксувати порушення правил дорожнього руху. Такі присторої нададуть змогу правоохоронцям знаходити і карати порушників, використовуючи зафіксовані на відеозаписах дані.

Міністр МВД підкреслив, що це високотехнологічні новації, так камери матимуть різні функції та завдання.

“Є такі камери, які фіксують порушення, наприклад, перетин подвійної лінії тощо, є ті, що вимірюють швидкість переміщення. Людина буде намагатись не порушувати правила не тому, що її побачить поліцейський, а тому, що все буде записано на камеру. И завтра до нього зателефонують відповідні органи”, – пояснив Арсен Аваков.

Відзначається, що подібні камери наразі встановлені у великих містах та на деяких ділянках важливих трас, проте на дорогах місцевого призначення їх поки немає.


Не пропустіть