Українським водіям готують нову розмітку (Фото)

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає введення шумової і світлової розмітки при проектуванні доріг. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

«Така розмітка може стати дієвим засобом підвищення безпеки руху на наших дорогах. Наприклад, у Фінляндії, Данії і Швеції застосування шумових смуг дозволило досягти значного зниження рівня аварійності на дорогах і є обов’язковим при будівництві нових доріг», – написав він.

Шумова розмітка являє собою штучне покриття, яке в залежності від призначення облаштовують вздовж або поперек дороги. Під час наїзду на неї водій автомобіля відчуває вібраційний та шумовий вплив, і це сприяє підвищенню уваги на дорозі під час руху вздовж узбіч або перед наближенням до ділянки з підвищеною небезпекою. Люмінесцентна дорожня розмітка підсвічується за рахунок спеціальної фарби, яка накопичує, а потім випромінює світло протягом 10 годин після заходу сонця. Це покращує видимість для водіїв у вечірній час, зменшує кількість аварій на дорогах і підвищує безпеку руху.

Нагадаємо, з 1 вересня вступила в дію норма, яка дозволяє звузити смуги руху, зобов’язує облаштовувати острівці безпеки на нерегульованих переходах і захисні стовпчики на зупинках.


Не пропустіть