Ременя отримаєш! У МВС закликали до боротьби з «заглушками»

У сервісному центрі МВС з’явився арт-об’єкт, створений на честь безпечного водіння.

Обманювати системи безпеки автомобіля практично так само недоцільно, як водити за ніс свого охоронця – хорошим для витівника це ніколи не закінчиться. Приблизно ті ж істини намагаються донести співробітники сервісного центру МВС України до водіїв, виставивши напоказ спеціальний арт-об’єкт.

Цього разу вловити сенс інсталяції високого мистецтва не так складно: ремені безпеки – добре, заглушки – погано. І тим не менше, далеко не всі автомобілісти України це розуміють. Для того, щоб направити на шлях істинний тих, хто сумнівається, раніше була розгорнута акція «Здай заглушку – обери життя». Її метою було нагадати про необхідність постійного використання ременів безпеки, а її дітищем став представлений тепер арт-об’єкт.

Примітно, що пристібання є загальноприйнятою нормою для всіх європейських країн, але лише 15% водіїв в Україні користуються ременями безпеки. Такі результати показало дослідження, проведене навесні 2017 року.

Ігнорування ременів безпеки, на думку активістів, обіцяє не таким вже високим штрафом – всього 51 грн. Втім, найближчим часом це може змінитися – новий законопроект №8492, що передбачає штраф за не пристебнутий ремінь безпеки в 850 грн, вже пройшов розгляд профільним комітетом Верховної Ради і рекомендований до прийняття за основу.


Не пропустіть