В Україні помічений сплеск автомобільних крадіжок

В Україні масово “обчищають” автомобілі.

Експерти розповіли, як себе захистити, і яка сигналізація зупинить злочинців, – пише Сегодня.

Злодіям потрібно всього дві секунди, щоб проникнути в салон автомобіля. Хакери зламали навіть систему захисту Tesla. Тому журналісти “Сегодня” з’ясували, наскільки ефективні сигналізації і як уникнути автомобільних крадіжок.

Киянка Катерина Жуковська стала жертвою автозлодіїв. Машину вона залишила на стоянці біля торгового центру, включила сигналізацію і була впевнена, що авто захищене. Втім, злочинці зламали захисний код і проникли в салон.

Приїхала на парковку до торгового центру, поставила машину, а оскільки з собою був рюкзак з речами і не хотілося носить його з собою, відкрила багажник і поклала рюкзак в багажник”, – розповідає Катерина.

Повернувшись до свого авто, жінка виявила збої в роботі сигналізації.
“Машина не з першого разу знялася з сигналізації та, на жаль, я виявила зниклі окуляри. Мене трошки збентежило, я відкрила багажник і побачила, що рюкзака в машині немає. У рюкзаку була спортивна форма і планшет”, – згадує Катерина.

Спеціаліст по автомобільній безпеки Сергій Яремчук каже: сигналізація не завжди захищає від крадіжки. Особливо якщо вона дешева. А саме такі зазвичай встановлені в нові машини.

“Не встановлюйте дешеві китайську сигналізацію, тому що практично 99% дешевих китайський сигналізацій відкриваються код-грабер”, – попереджає Яремчук.


Не пропустіть