Які гаджети в жодному разі не можна вставляти в прикурювач авто

Перелік автомобільних комплектуючих, які живляться від бортової мережі машини за допомогою прикурювача або розетки 12V, досить широкий. Однак від використання деяких пристроїв краще утриматися.

На сучасних авто рикурювача як такого не знайти – на зміну автомобільним «запальничкам» прийшли розетки на 12V. Гніздом для електричних приладів в наші дні має кожна, навіть найбюджетніша модель в найпростішої комплектації. А в преміям-моделі виробники впроваджують додатковий роз’єм для зручності пасажирів. Нерідко зустрічаються і більш універсальні розетки на 220V.

Але мова піде все ж таки не про них, а про стандартні гнізда 12V, розраховані на зовсім невелику потужність. Що ж, по ідеї, можна через них підключати? Та практично все, що завгодно: від зарядних пристроїв для мобільного телефону до автомобільних електрочайників. У цьому переконані автовласники, які щодня піддають смертельній небезпеці і себе, і машину. А як же йдуть справи насправді?

MADE IN CHINA

Викиньте ж нарешті зарядку для смартфона, куплену в придорожньому магазині за ціною хліба! Сумнівні китайські пристрої, які ви так активно використовуєте в поїздках, перегріваються, спалахують і навіть вибухають. Акуратніше і з подовжувачами: жодних дешевих низькосортних кабелів.

Чарівний аромат підпаленого пластика

Гранично обережно треба вибирати чайники, кип’ятильники і кавоварки, призначені для застосування в авто. У подібних приладів заявлена ​​потужність небезпечно межує з максимально допустимою. А взагалі, чи не простіше обзавестися термосом? Якщо це не ваш варіант, можемо запропонувати інший – частіше заїжджайте на АЗС.

Тепло і приємно

Все з тієї ж причини до групи ризику можна віднести всілякі іонізатори повітря і тепловентилятори, які кимось досі купуються.

Компресори

Сучасні компресори за умови правильної експлуатації не несуть жодної небезпеки для автомобіля, чого не скажеш про вироби, випущені в кінці минулого століття. Ті наноси, якщо пам’ятаєте, споживали 17А і перегрівалися вже через три хвилини роботи. Деякі водії, які отримали «права» ще в СРСР, користуються ними і зараз, підключаючи безпосередньо до акумулятора. Уявіть собі, що такий пристрій потрапив у руки блондинки…

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть