Перша платна дорога України: вже готуються документи

Розпочалася підготовка до розробки розрахункової документації на будівництво ділянки платної (концесійної) дороги на ділянці Київ – Біла Церква.

Зокрема, як стало відомо з сайту ProZorro, тендер на розробку технічно-економічного обґрунтування будівництва виграла компанія «Науково-виробнича фірма «Мостопроект»».

Йдеться про ділянку від автомобільної дороги загального користування державного значення Т-10-27 Київське Півкільце до автомобільної дороги загального користування державного значення М-05 Київ – Одеса

Вартість лише розробки ТЕО становить 5,4 млн гривень (початкова ціна була понад 7 млн.).

За документами, Мостопроект має завершити розробку ТЕО у грудні 2019 року. Далі йтиме етап проектування дороги і лише потім власне будівництво.

До слова, в Україні лише в лютому цього року Верховна Рада ухвалила закон про можливість будувати платні дороги приватними компаніями. У законі сказано, що дорога може бути платною за умови забезпечення альтернативного проїзду транспорту безоплатними автошляхами. Вартість проїзду по ній пропонуватиме власник Кабміну, який має затвердити ціну з урахуванням інфляції.

Концесія передбачає угоду про передачу державних об’єктів у користування приватним суб’єктам на строк до 50 років. При цьому підприємець зобов’язує збудувати на них певні об’єкти (у тому числі дороги). Відповідно до цього тарифи на користування ухвалюватиме Уряд.

Джерело vechirniykiev.com.ua

Не пропустіть