Ще один світовий автовиробник відмовився від дизельних двигунів

Cadillac, один з найстаріших американських автовиробників, припинив розробку дизельних двигунів. Про це розповів у своєму інтерв’ю президент Cadillac Стів Карлайл.

Ще зовсім недавно Cadillac досить активно використовував дизельні мотори. Передбачалося, наприклад, що новий XT4 (див. фото), який повинен з’явитися до 2020 року, отримає дизель. Ця компанія не припинила роботу над дизелями навіть в 2015 році, після того, як вибухнув «Дизельгейт».

Але, схоже, тепер все змінилося. Cadillac, як і більшість інших автовиробників, має намір зосередитися на «зелених» технологіях. Така стратегія концерну GM, якому належить ця компанія.

Звичайно, це не означає, що Cadillac негайно відмовиться випускати дизельні автомобілі. До цього ще дуже далеко. Проте, відмова від розробки дизелів красномовно свідчить багато про що.

Раніше повідомлялося, що BMW в США більше не буде продавати автомобілі з дизельними моторами. Машини цієї компанії 2018 модельного року – останні на американському ринку з дизелями. В інших країнах все залишиться як і раніше, в тому числі і в європейських країнах.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть