Штраф за найменшу провину: що чекає українських водіїв восени

Уже в кінці поточного місяця українці зіткнуться з новими штрафами за порушення ПДР.

Відомо, що зміни торкнуться правил паркування транспорту, водіння за кермом без посвідчення, а також перевищення швидкісного режиму на українських дорогах.

По-перше, з 27 вересня українським водіям у разі, якщо вони перевищать швидкість більш ніж на 50 км / год, доведеться сплатити штраф у розмірі 3400 гривень. Раніше за подібні порушення штраф становив всього 510 гривень.

Якщо з вини водія сталося ДТП і він зник з місця події, то йому доведеться заплатити від 255 до 3400 гривень. Крім цього, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести місяців. У разі, якщо водій сів за кермо без прав, то йому доведеться заплатити 20,4 тис. грн., а за повторне порушення штраф в два рази більше.

Нововведення також торкнуться правил паркування автомобілів. Водієві, який не сплатив паркувальне місце, доведеться заплатити штраф до 100 грн. За неправильну парковку транспортного засобу передбачений штраф у розмірі від 255-1700 гривень. У поліції також зазначили, що сплатити адміністративний протокол на місці не вийде, так як муніципальні інспектори не можуть брати у водіїв готівку.

Крім цього, в Україні запрацює система заочних штрафів на підставі фото- і відеофіксації. Відомо, що оповіщення будуть приходити на телефони у вигляді смс-повідомлень або квитанцій на лобовому склі.

Також варто відзначити, що Рада готова підвищити штрафи за неправильне використання ременя безпеки або мотошлема. На сьогоднішній день за подібні порушення водіїв штрафують лише на 51 гривню.

Тому нардепи готують новий проект закону, який, на думку експертів, повинні затвердити в кінці місяця. Після затвердження водіям за аналогічне порушення доведеться заплатити до 850 гривень штрафу, пише “politeka”.


Не пропустіть