Намічається нова хвиля подорожчання автомобілів

Введення президентом США Дональдом Трампом нових мит на китайські товари загальною вартістю в 200 млрд. доларів призведе для простих американців до збільшення цін на автомобілі. Така думка багатьох експертів.

З 24 вересня США введе 10% мито на деякі товари з Китаю, а з 1 січня 2019 року його збільшать до 25%. Серед цих товарів є автокомпоненти, двигуни, електромотори і літій-іонні батареї для автомобілів.

Влада Піднебесної у відповідь теж ввели мита на товари зі Сполучених Штатів, серед яких є, наприклад, сільськогосподарська техніка. Китайці діють аналогічно. Трамп пообіцяв ввести нові мита на 267 млрд. доларів, якщо китайці зроблять відповідні заходи.

«Введення мит на китайські товари – це погана новина для нас. Постраждає в тій чи іншій мірі кожен автомобіль. Йдеться про збільшення цін», – сказав економіст Чарлі Чесбро з Cox Automotive.

Крістін Джечек з Automotive Research теж вважає, що через політику адміністрації Трампа збільшиться вартість автомобілів. Причому ціни можуть вирости досить значно.

Вплив нових тарифів на автомобільну промисловість США, швидше за все, позначиться на початку 2019 року. Американські автовиробники будуть змушені шукати собі нових постачальників, а це дуже довгий процес. Можливо, китайці перенесуть деякі свої заводи в сусідні країни, щоб таким чином обійти мита.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть