Власники «євроблях» масово ламають номера на своїх авто

Ні для кого не секрет, що недобросовісні водії дуже винахідливі в випадках, коли потрібно приховати свої порушення. Далеко не кожен власник автомобіля при ДТП викликає на місце аварії поліцію, вирішують все по домовленості. Але не дарма українські автолюбителі, та й не тільки, пішоходів це теж стосується, так побоюються «зустрічі» з євробляхою.

Як виявилося, водії автомобілів на європейських номерах спеціально ламають номерні знаки, щоб унеможливити ідентифікацію транспортного засобу. Робиться це водіями тих машин, які перевищили термін перебування транспортного засобу з європейськими номерами на території України.

Відзначимо, що власники автомобілів з іноземною реєстрацією часто ховаються з місця ДТП, просто залишивши автомобіль на місці події.

Законопроекти про розмитнення автомобілів на єврономерах Верховна Рада розгляне в другому читанні в жовтні-листопаді. Про це на тлі чергового протесту «євробляхерів» в центрі Києва заявила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада схвалила в першому читанні розмитнення автомобілів на єврономерах. Депутати підтримали два законопроекти:

Законопроект №8487 пропонує встановити базові ставки акцизного податку для нового автомобіля з бензиновим двигуном об’ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для дизеля – 75 євро. А визначення акцизного податку для кожного легкового автомобіля буде здійснюватися шляхом застосування коефіцієнтів до цих базових ставок. На коефіцієнти впливатиме об’єм циліндрів двигуна і вік авто.

Законопроект №8488 прописує штрафи за порушення терміну перебування авто на «євробляхах» в режимі транзиту.

Джерело avtovod.com.ua

Не пропустіть