Нове «покращення»: В Україні хочуть обкласти податком всі старі автівки

Зовсім скоро Верховна Рада України розгляне поправки до законопроекту №8487, в яких міститься пропозиція ввести податок на всі старі авто в країні. У тому випадку, якщо подібне «покращення» відбудеться, власникам автомобілів доведеться гарненько розщедритися.

У поправках до цього законопроекту передбачається введення податку на всі автомобілі, вік яких перевищує 5 років.

В даний час власники автомобілів не зобов’язані платити цей податок. Існує єдиний виняток, що поширюється на автомобілі, віком до п’яти років і вартістю понад 1,3 мільйона гривень. Розмір транспортного податку пропонують вираховувати за схемою: податок = коефіцієнт мотора х коефіцієнт віку х коефіцієнт еко.

Таким чином, самий мінімальний щорічний платіж за автомобіль, вік якого становить 6 років, а обсяг бензинового двигуна — 1000 кубічних сантиметрів, становить 300 грн. А ось за 16-річний автомобіль, з двигуном в 1800 кубічних сантиметрів, доведеться заплатити вже 7920 грн щорічно. Якщо ж останній автомобіль буде оснащена не бензиновим, а дизельним двигуном, то сума зростає до 11 880 грн. Характерно, що нерозмитнені авто, а також авто на іноземній реєстрації, подібним податком обкладатися не передбачається.

Джерело businessua.com

Не пропустіть