Як новий закон про паркування ускладнить життя власникам євроблях?

Новий Закон про паркування стосується і любителів євроблях. З одного боку більшість квитанцій про штрафи по парковці не досягнуть адресата. Закон наказує сплату штрафу за неправильну бляхопарковку особою, яка ввезла автомобіль в Україні. Якщо власник авто оформить “транзит” блях на себе, то йому прийде штраф. Але якщо бляхи ввезені на “тимчасове ввезення через нерезидента” або оформлений “транзит на підставну особу”, то штраф буде спрямований прикордонною службою на “верблюда” – молдаванину або білорусу заборонять в’їзд або оштрафований буде неблагополучний українець, який за 500 грн дав свій паспорт для оформлення авто.

Згідно закону: “Повернення транспортного засобу, затриманого шляхом доставки для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, відбувається невідкладно за зверненням відповідальної особи (власника для українських авто) або особи, яка ввезла транспортний засіб на територію України, або особи, яка керувала транспортним засобом на момент вчинення правопорушення, після сплати штрафу за вчинене правопорушення та оплати вартості послуги із транспортування та/або зберігання транспортного засобу”.

Тож, на перший погляд, нічого складного, проте існую декілька нюансів.

Особа, котра завезла авто на єврономерах на власне ім’я, зможе отримати назад свою власність, проте, першочергово сплативши штраф у розмірі 8,5 тис грн за перевищення терміну. А ось, тим, хто скористався можливістю оформити тимчасове ввезення на підставну особу, отримати автомобіль виявиться фактично неможливим. Путанина також може статися і з так званими “власниками автомобіля” та “особою, котра керувала транспортним засобом”. Власнику євробляхи на штрафмайданчику можуть пояснити, що його бляху забрала “особа, яка керували авто в момент” і яка пред’явила “довіреність” на цю бляху. Адже якщо бляху евакуювали, то власника поруч не було і у протоколі немає відомостей про “особа, яка керувала в момент” Хоча швидше за все, власники штрафмайданчиків не гратимуть з вогнем і буде працювати за варіантом: так як немає відомостей про “особа, яка керувала в момент “, то запропонують видати бляху “особі, яка ввезла “. Зацікавленість
власників штрафмайданчиків зрозуміла: три місяці бляха стоїть, потім бляха визнається без господаря і реалізується через торги (або передається в АТО), а комунальники отримують оплату за стоянку протягом трьох місяців.

Джерело vechirniykiev.com.ua

Не пропустіть