Як поліцейські з радарами TruCam стежитимуть за водіями

8 жовтня патрульні зможуть використовувати прилади вимірювання швидкості, які будуть автоматично фіксувати правопорушення. Вони будуть встановлені на найбільш небезпечних ділянках руху в містах України і на дорогах міжнародного значення.

Використовувати радар патрульні можуть тільки на відведених ділянках, а водіїв повинні попереджати спеціальними знаками. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на прес-службу Патрульної поліції.

У Києві поліцейські з радарами будуть працювати на двох проспектах: Миколи Бажана та Перемоги. Саме тут, згідно зі статистикою, фіксується найбільша кількість перевищень швидкості і ДТП. Під наглядом TruCam виявляться і 4 траси, які знаходяться в Київській області:

М-03 Київ – Харків – Должанське;
М-05 Київ – Одеса;
М-06 Київ – ЧОП;
М-07 Київ -Ковель – Ягодин.

Протягом першого тижня патрульна поліція використовуватиме TruCam в пілотному режимі з метою профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення. А ось починаючи з 15 жовтня порушників почнуть карати по всій строгості закону.

Портативний пристрій вимірювання швидкості під назвою TruCam виготовляється в США. Він отримав відповідний експертний висновок Державної служби зв’язку та захисту інформації України, який дійсний до 2021 року. TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів або 40 тисяч фото. Має два режими – автоматичний і ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.


Не пропустіть