Патрульні зіткнулися з несподіваною проблемою через нові правила

Введення нового закону про фото- і відеофіксацію порушення правил парковки зробило евакуацію неправильно припаркованих автомобілів тимчасово незаконною.

На це під час наради з транспортних питань у Київській міській державній адміністрації вказав начальник патрульної поліції столиці Юрій Зозуля. Він повідомив, що поліції заборонили евакуювати неправильно припарковані автомобілі.

Справа в тому, що новий закон передбачає можливість евакуації автомобіля виключно у випадках, коли порушення було зафіксовано сертифікованим приладом фото- і відеофіксації. Проблема полягає в тому, що ці прилади правоохоронцям ще не видали.

«Вони в законі прописали: будь-яка евакуація можлива за умови фото- і відеофіксації. Сертифікованим приладом. А ці прилади, TruCAM, ще не дали. Обіцяють до кінця тижня», – повідомив Зозуля.

Він також додав, що патрульна поліція зможе отримати сертифіковані камери тільки після відповідного рішення Кабінету Міністрів.

До тих пір евакуація неправильно припаркованих автомобілів технічно може вважатися незаконною. При цьому за перший день дії нового закону в Києві були евакуйовані 23 машини.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть